Nieuws
04 03

Ben je jurist of Legal Business Partner?

4 maart 2024

Wellicht weet je het antwoord meteen. Wellicht twijfel je of je een jurist bent of een trusted Legal Business Partner. Om dat voor jezelf duidelijk te krijgen, kun je de volgende stellingen voor jezelf beantwoorden met ja of nee. 

Meer lezen
Vidar nordli mathisen yxwBJjtgtUs unsplash

Wil je zeven weken meer vakantie?

12 februari 2024

Legal Business Partners denken conceptueel en voeren ook daadwerkelijk uit. We geven je graag een voorbeeld. Denk eens aan het managen van contracten. Dat kun je op twee manieren doen. Je werkt met templates die handmatig aangevuld kunnen worden, of je werkt met het standaardiseren en automatiseren van documenten. Een groot verschil. Niet alleen in tijd die je kwijt bent, maar ook in kwaliteit. We nemen je mee in de twee verschillende werkwijzen: 

Meer lezen
Mathias arlund RIdByZpv30k unsplash

Een Go of een No?

17 januari 2024

Juristen en juridische afdelingen kunnen bijdragen aan het succes van hun organisatie. Kansen creëren, bijdragen aan nieuwe producten en diensten en voorkomen van overtredingen en onnodige juridische procedures. Zo maak je van een no-no afdeling een go-go afdeling! 

Meer lezen
Kommers 9A9TcXEsy6c unsplash2

AI inzetten voor juridische zaken? Hoe dan?

19 december 2023

De juridische sector verandert in snel tempo. Om de interne en externe klanten echt te ontzorgen, zul je als legal professional mee moeten veranderen. De legals van de toekomst, zijn niet de legals die alles blijven doen ‘zoals we het altijd al deden’. Om de simpele redenen dat zowel klanten als bedrijven een veranderende behoefte tentoonstellen. En daar wil je op inspelen!

Meer lezen
Aritkel

Van snel zoeken tot blockchains

5 december 2023

Wat een ontwikkelingen hebben we gezien in de laatste decennia, maar vooral ook in de laatste jaren. In de jaren 2000 werd technologie steeds geavanceerder. Online juridische onderzoekstools waren er al voor de eeuwwisseling, maar de digitale aanwezigheid en zoekmogelijkheden namen daarna pas een vlucht. Dat geldt ook voor documentautomatisering. Software om juridische documenten te genereren dateert ook van voor 2000, maar de technologie werd geavanceerder én toegankelijker na de eeuwwisseling. Op internet juridisch onderzoek doen, zette door in de vroege jaren 2000, omdat wetgevingsdatabases en andere juridische bronnen online beschikbaarder werden. 

Meer lezen
14 11 1

Regeren is vooruitkijken: legal tech trends 

14 november 2023

In een snel veranderende wereld, is het zaak om vooruit te kijken en te anticiperen. Er zijn een aantal zaken waar juridische afdelingen het komende jaar, nog meer dan nu, mee te maken krijgen. 

Meer lezen
Yoline mP 1 ziM688 unsplash

New you!

24 oktober 2023

De blaadjes vallen, de wind raast om onze oren. Je hebt vroeger vast wel eens als kind alle gevallen blaadjes op een hoopje gelegd. Om er doorheen te banjeren. Op dat moment was je nergens anders mee bezig, je had plezier, er was ruimte in je hoofd en je had voor je gevoel een zee van tijd. Hoe anders is dat nu! Waar je druk bent met je werk en de ene deadline zich na de andere aandient. Zoveel te doen, in zo weinig tijd. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg: het is een gevleugelde uitspraak. Hoog tijd om het anders te gaan doen. En vrees niet: je hoeft heus geen grote carrièreswitch te maken om ruimte in je hoofd te krijgen. Integendeel! 

Meer lezen
Sian cooper 4kEobPqPgKw unsplash

Ja, maar…

15 augustus 2023

Je kent het vast wel, er worden allerlei veranderingen doorgevoerd, er is een strategie, er is een plan van aanpak, doelen zijn SMART gemaakt en de verantwoordelijken aangewezen. Er kan niets misgaan… Maar natuurlijk is de praktijk een stuk weerbarstiger. Er gaan hakken in het zand, er wordt tegengestribbeld en gesputterd. Mensen zeggen ja en doen nee. Want ‘zo deden we het altijd en dat ging ook goed’. Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met verandermanagers die de boel in goede banen leiden. Maar wat kun jij zelf doen?

Meer lezen
Google deepmind LIlsk UFVxk unsplash

De waardetoevoeging van Legal Tech: voor jurist blijft er meer tijd over voor interessanter werk!

4 augustus 2023

Ervaren juristen zijn natuurlijk bekend met de uitdagingen en de complexiteit van juridisch werk. Je weet als geen ander hoe tijdrovend en arbeidsintensief bepaalde taken zijn. Je weet ook dat het efficiënter en effectiever zou moeten kunnen. Door processen te optimaliseren en te automatiseren. Door de ‘saaiere’ taken op zo’n manier uit te voeren dat het minder tijd kost en minder foutgevoelig is. 

Meer lezen
Vidar nordli mathisen LyZO 6jLa8c unsplash (1)

Bij welke stap blijf jij steken?

5 juni 2023

Toen je een half jaar geleden het voornemen had om Legal Business Partner te worden, ben je waarschijnlijk enthousiast en met lef aan de slag gegaan. Jij wilt immers pro-actief werken en problemen voorkomen. Je wilt meer waarde als jurist toevoegen, meer inzicht krijgen, processen verbeteren en oorzaken van potentiële problemen wegnemen. En zo echt bijdragen aan het succes van de business.

Meer lezen
Doolhof logica

Bespaar tijd en geld 

3 mei 2023

Het is niet heel ingewikkeld om contracten efficiënter te beheren. Het is een kwestie van conceptueel denken en beginnen met de uitvoering. Het standaardiseren en automatiseren van contracten levert al winst op vanaf enkele tientallen per jaar. Hoe je dat doet? 

Meer lezen

Stop met legal professionals inhuren en aannemen! 

3 april 2023

Het was en is moeilijk om de juiste legal professionals binnen te halen én te houden. Het is algemeen bekend dat de arbeidsmarkt krap is. De concurrentie om juridische professionals aan je te binden is groot en het inzetten van interimmers meer en meer gemeengoed. Advocatenkantoren en organisaties zetten op veel vlakken in om mensen aan te trekken en niet door de achterdeur weer uit te hoeven zwaaien. Er wordt meer gekeken naar intrinsieke drijfveren, het beter verdelen van de workload, er zijn programma’s en budgetten voor vitaliteit en hybride werken staat hoger op de agenda. Er is meer werk, dus er zijn meer mensen nodig. Maar is dat wel zo? 

Meer lezen

Waarom niet?

7 maart 2023

Eerlijk is eerlijk, ik heb me altijd oprecht verbaasd over het feit dat zoveel mensen gedurende hun werkweek met repeterende werkzaamheden bezig zijn. Elke keer handmatig contracten opstellen, elke keer handmatig alle aanpassingen doorvoeren, elke keer bij iedereen persoonlijk handtekeningen gaan ‘vangen’. Waarom zou je dat doen als het sneller en makkelijker kan. 

Meer lezen

Eén vertrouwd en veilig platform met alle functionaliteiten

2 maart 2023

Step up Smart heeft één missie: juristen laten transformeren naar trusted Legal Business Partners. Legals die door een overstijgende manier van werken waarde toevoegen aan hun onderneming, door vooral juridische problemen te voorkomen in plaats van ze op te lossen. Transform Data for Legal heeft oplossingen voor advocatenkantoren en juridische afdelingen: zij hebben het op Microsoft 365 gebaseerde antwoord op de vraag hoe je informatie efficiënt en veilig kunt beheren, doorzoeken en delen. Twee bedrijven die zich onvermoeid inzetten om de juridische professional te ondersteunen om innovatiever, effectiever en efficiënter te werken. 

Meer lezen
Maak jezelf onvergetelijk

Maak jezelf onvergetelijk

15 februari 2023

Als jurist wil je natuurlijk je werk excellent uitvoeren, samen met je collega’s zorg je ervoor dat juridische problemen opgelost worden. Je laat zien wat je kan, je zet stappen extra en geeft alles om zaken zo goed mogelijk aan te pakken. Een extra avondje werken vind jij geen probleem. Even dat contract doornemen in het weekend? Waarom niet! En toch blijf je onopgemerkt. Natuurlijk, je legal collega’s weten dat ze op je kunnen bouwen, maar in de rest van de organisatie voel je je soms bijna onzichtbaar. Jammer! En onnodig. 

Meer lezen

AI maakt ons werk interessanter 

2 februari 2023

Kunstmatige intelligentie, Artificial Intelligence. De lancering van ChatGPT (een chatbot die antwoord geeft op alle vragen) heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Uiteraard hebben we bij Step Up Smart ook even zitten ‘spelen’ en we moeten zeggen; we zijn best onder de indruk van de resultaten. Dat werpt meteen vragen op natuurlijk. Gaat AI ons werk ‘afpakken’? Om maar meteen antwoord te geven: nee! Het kan ons werk wél interessanter maken. 

Meer lezen

Hoe speel je in op de behoefte van GC’s? 

9 januari 2023

General Counsels vinden een uitstekende inhoudelijke kennis overigens de belangrijkste factor bij het inhuren van een externe dienstverlener. Het praktisch en helder advies geven wordt nu belangrijker geacht dan enkele jaren geleden. Good value for money, bewezen ervaring en goede kennis van de sector weegt ook mee in de afweging van het inhuren van bijvoorbeeld een advocatenkantoor.  

Meer lezen

Unlock your Sherlock 

8 december 2022

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: juridische problemen voorkomen is zoveel beter dan genezen. Makkelijk gezegd en zeker niet moeilijk gedaan! Het vereist lef, een andere manier van kijken, denken en doen. Maar als je het eenmaal door hebt, wil je niets anders meer. En jouw organisatie ook niet! Want alleen dan ga je voor één resultaat: tevreden interne en externe klanten. Op een interruptie-loze manier. Want niemand is gebaat bij verstoringen, boetes, rechtszaken en wat al dies meer zij.  

Meer lezen

Stap voor stap veranderen 

29 november 2022

We kennen het allemaal: je doet je werk zoals je het doet, omdat het zo moet en omdat het nu eenmaal altijd zo is gedaan op jouw afdeling en binnen jouw bedrijf. Je hebt gaandeweg een weg gevonden in de complexiteit van de organisatie, je kent de shortcuts, de lange routes, de weg naar een einddoel en je doet wat er van je verlangd wordt. Daar word je immers goed voor betaald. Op een gegeven moment weet je niet beter: zo doen we dat hier gewoon. Punt.  

Meer lezen

Toekomstbestendig werken vereist lef 

10 november 2022

In oktober bezocht ik LexpoNL, het innovatie en tech-event voor de Nederlandse en Vlaamse juridische markt. Tijdens deze goed georganiseerde en interessante bijeenkomst kwamen interessante onderwerpen aan bod, onderwerpen die aansluiten bij Step Up Smart en mijn werk. Mooi om te merken dat Legal Tech steeds belangrijker wordt, dat er aandacht is voor toekomstbestendig werken en het anders benaderen van juridische zaken én functies. 

Meer lezen

Zien is geloven!

28 oktober 2022

Elke beursgenoteerde organisatie kent de uitdaging om te beoordelen of een kwestie koersgevoelig is of niet. Het kan ernstige gevolgen hebben als de bijbehorende openbaarmakings- en documentatieprocedures niet nageleefd worden. Denk maar aan reputatieschade en financiële schade. De PSI-app helpt je om snel en makkelijk inzicht te krijgen in koersgevoeligheid.

Meer lezen

Volledig in control 

14 oktober 2022

Met de Market Abuse Regulation (MAR) applicatie ben je verzekerd van een hele slimme applicatie om te beoordelen of jouw organisatie voldoet aan de marktmisbruikregels. Deze app gaat verder dan welke andere applicatie op dit gebied dan ook. Voorkom financiële schade en reputatieschade en ben volledig in control!  

Meer lezen

Problemen voorkomen in plaats van oplossen 

14 september 2022

Onze branche verandert razendsnel, en dan hebben we het niet alleen over de opkomst van legal tech toepassingen. De huidige generatie denkt anders over werk, over de balans tussen privé en werk en over hun eigen toegevoegde waarde. Hard werken is prima, maar dan moet het wel bijdragen aan een groter geheel. Juristen en advocaten zijn over het algemeen nog probleemoplossers in een conservatieve manier van werken. Dat moet en kan anders, zo word en blijf je niet alleen futureproof, zo bind je ook een hele nieuwe generatie werknemers aan je organisatie.  

Meer lezen

Het standaardiseren en automatiseren bespaart veel tijd  

11 augustus 2022

Elke organisatie die met een redelijk aantal dezelfde soorten documenten te maken heeft, wint bij het standaardiseren en automatiseren van die documenten. Dan hebben we het niet alleen over contracten, maar ook andere typedocumentatie zoals geheimhoudingsdocumenten, arbeidsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, lease-, licentie-, aannemingsovereenkomsten en in- en verkoopcontracten. Vanaf enkele tientallen per jaar is het niet alleen economisch maar ook kwaliteit technisch interessant om een verbeterslag te slaan!  

Meer lezen

Verdieping en strategie  

27 juli 2022

Op mr-online lazen we een interessant artikel, voortvloeiend uit de eerste Nationale Enquête Bedrijfsjuristen van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen. Een van de conclusies: bedrijfsjuristen willen graag maar ruimte om te procederen én om strategisch mee te denken over hun bedrijf. Vaak missen ze de tijd voor verdieping in het werk, maar ook voor specifiekere taken als procederen en meedenken over business en strategie en het sparren met collega’s. En dat er behoefte is aan tools voor bijvoorbeeld contract-generering.  

Meer lezen

Gratis demo 

04 juli 2022

Step Up Smart heeft samen met Transform Data een beoordelingstool voor juridische organisaties ontwikkeld. Op basis van het ACC volwassenheidsmodel kom je er achter hoe de juridische afdeling scoort op effectiviteit én ontvang je een rapport en adviezen.  

Meer lezen

Urenvretende saaie klussen? Die tijd kun je beter inzetten! 

02 juni 2022

Misschien heb je al wel stappen gezet, intern aangekaart dat er manieren zijn om het werken efficiënter, effectiever en klantvriendelijker te maken. Heb je al onderzoek gedaan naar wat voor jouw organisatie wenselijk is, wellicht informatie opgehaald over legaltech toepassingen. Maar dan… hoe zet je de denkrichting om in concrete stappen? Want we weten ook allemaal dat veranderingen niet altijd makkelijk door te voeren zijn. Je moet van goeden huize komen om de interne business mee te krijgen. Om mogelijke weerstand weg te nemen, om de betrokken stakeholders mee te nemen naar de toekomst. We helpen je graag door alvast wat tegenwerpingen en jouw antwoorden op een rijtje te zetten:  

Meer lezen

Go Jurist: begin met analyseren!  

05 mei 2022

Juristen beschikken over het algemeen over een groot analytisch vermogen, daar zul je het niet mee oneens zijn. En juist dat vermogen, zet je in om je werk niet alleen interessanter te maken, maar ook om als trusted legal partner jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.  

Meer lezen

Werk efficiënt met essentieel hulpmiddel 

05 april 2022

Met alles waar je aan begint, stel je eerst het doel vast. Want zonder doel weet je niet waarom je ergens aan begint. Zo simpel is het. Ook als we het over Matter Management hebben. Om het doel vast te stellen is er een vraag die je moet beantwoorden: waarom wil ik een Matter Management Systeem. Of beter nog: waarom heb ik er nog geen? Het is tenslotte een essentieel hulpmiddel om efficiënt te kunnen werken. Zoals een boekhouder een administratief pakket gebruikt, zo gebruikt de juridische afdeling het Matter Management Systeem. Wat levert het op? 

Meer lezen

Bespaar tijd en win kwaliteit 

28 januari 2022

Het efficiënter beheren van contracten, levert al snel winst op. In tijd én kwaliteit. Als je als organisatie met een redelijk aantal dezelfde soorten documenten te maken hebt, al vanaf enkele tientallen per jaar, heb je baat bij het standaardiseren en automatiseren van die documenten. Een succesvolle verbeterslag vereist niet meer dan conceptueel denkvermogen en de daadwerkelijke uitvoering. 

Meer lezen

Jurist: wat wil jouw klant?

29 november 2021

Als klant (of dat nou intern of extern is), wil je kunnen sparren met je jurist of advocaat. De tijd van alleen advies aannemen is voorbij. Uiteraard ga je ervanuit dat een legal professional honderd procent betrouwbaar advies geeft, hij of zij immers degene die inhoudelijk sterk is. Dat mag je in ieder geval verwachten. En daar gaan we ook vanuit. Waar we als klant ook steeds meer vanuit gaan, is de samenwerking met een advocaat of jurist. Je wilt samen mogelijke scenario’s uitdenken, je wilt dat er meegedacht wordt in jouw werkproces. Je verwacht kortom meer dan alleen inhoudelijke input. Communicatie is key!

Meer lezen

Afvinken en meer!  

01 oktober 2021

Het alleen afvinken van checklistjes wil namelijk helemaal niet zeggen dat je de beste oplossing hebt gevonden. Als je een goede lijst hanteert, zie je in een oogopslag dat je de voorgeschreven zaken in acht hebt genomen en niets over het hoofd ziet. Maar het is ook niet meer dan dat.  In elk vak geldt: als de basis niet op orde is, bouw je op drijfzand. Dat klinkt simpel en logisch, maar toch blijkt de dagelijkse praktijk een stuk minder eenvoudig te zijn. Gaandeweg verzanden organisaties in details, drijven ze weg van de basis en worden zaken onnodig ingewikkeld en ondoorzichtig. Voor Legal Business Partners is dit misschien wel de grootste uitdaging: keep it simple!  

Meer lezen

Keep it simple!  

27 september 2021

In elk vak geldt: als de basis niet op orde is, bouw je op drijfzand. Dat klinkt simpel en logisch, maar toch blijkt de dagelijkse praktijk een stuk minder eenvoudig te zijn. Gaandeweg verzanden organisaties in details, drijven ze weg van de basis en worden zaken onnodig ingewikkeld en ondoorzichtig. Voor Legal Business Partners is dit misschien wel de grootste uitdaging: keep it simple!  

Meer lezen

Ondernemen = durven + doen!  

9 augustus 2021

Durven en doen, daar draait het om bij ondernemerschap. Of je nu aan het hoofd staat van een zorginstelling, een smartphonewinkel runt of CEO bent bij een grote internationale organisatie. Je moet vooruitkijken en terugkijken. Leren en innoveren. Tevreden achterover blijven leunen bij de huidige gang van zaken, resulteert uiteindelijk in een achterstand.  

Meer lezen

Negatieve effecten door fout kopiëren en plakken 

8 juli 2021

Typedocumentatie kun je efficiënter en beter beheren door te standaardiseren en automatiseren. In het artikel van 14 juni rekenen we voor dat een bedrijf met enkele tientallen contracten per jaar al snel 255 uur op jaarbasis bespaart. Iedere organisatie die met een redelijk aantal dezelfde soorten documenten te maken heeft, heeft baat bij het standaardiseren en automatiseren van die documenten. Aan wat voor documentatie je dan kunt denken? Aan geheimhoudingsdocumenten, arbeidsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, lease-, licentie- en aannemingsovereenkomsten, evenals in- en verkoopcontracten.  

Meer lezen

Zo moeilijk is het niet! 

29 juni 2021

Het slaan van een succesvolle verbeterslag vereist conceptueel denken en het daadwerkelijk uitvoeren. Zo ingewikkeld is dat niet. Iedere organisatie die met een redelijk aantal dezelfde soorten documenten te maken heeft, vanaf enkele tientallen per jaar, heeft baat bij het standaardiseren en automatiseren van die documenten. Laten we als voorbeeld de contracten nemen, waarbij we meteen aantekenen dat eigenlijk alle typedocumentatie zich uitstekend laat lenen voor automatisering. Denk aan geheimhoudingsdocumenten, arbeidsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, lease-, licentie- en aannemingsovereenkomsten, evenals in- en verkoopcontracten.  

Meer lezen

Moderniseer, digitaliseer en automatiseer! 

31 mei 2021

Uit onderzoek van Gartner, Inc. blijkt dat de budgetten voor Legal Tech zullen verdrievoudigen in de komende jaren, omdat algemene adviseurs onder enorme druk staan. Niet alleen betreffende het beheer van de juridische werkzaamheden, maar ook om de efficiency op en van hun afdeling te verhogen. Zack Hutto, adviseur bij Gartner Legal and Compliance geeft aan dat juridische afdelingen de Legal Tech uitgaven zullen gaan verhogen om de afhankelijkheid van externe adviseurs te verminderen en om te voorzien in de behoefte om juridisch werk te moderniseren, digitaliseren en automatiseren.  

Meer lezen

Speel nu in op de veranderende klantvraag! 

21 april 2021

De verwachtingen die organisaties hebben van hun advocatenkantoor en de daadwerkelijke inlossing van die verwachtingen, lopen nogal eens uiteen. Bedrijfsjuristen verwachten naast kwaliteit ook efficiëntie en productiviteit en leggen daarmee de lat steeds hoger voor kantoren. Uit onderzoek* blijkt dat de komende jaren de vraag naar productiviteitsverbetering en efficiënte van juridische afdelingen aan advocatenkantoren zal verdubbelen.  

Meer lezen

Uurtje-factuurtje in advocatuur remt transformatie 

12 februari 2021

Om het maar eens stevig neer te zetten: de advocatuur heeft er op het eerste gezicht maar weinig baat bij om anders te werken. Efficiënter bijvoorbeeld. Want dat betekent simpelweg dat hetzelfde werk in minder tijd wordt gedaan. En dat heeft tot gevolg dat de te versturen factuur lager uitvalt. Dus waarom zou je investeren in innoveren? Dat kost het bedrijf tenslotte alleen maar geld.  

Meer lezen

Hé jij, vooruitdenker! Je bent niet alleen! 

27 januari 2021

Dit artikel is voor alle andersdurvers, vooruitlopers en nieuwdenkers. Voor iedereen die inziet dat we in het vak, in óns mooie beroep, te traditioneel te werk gaan. Dit artikel is voor diegenen die niet achterover willen blijven leunen. Voor de legals die meer willen zijn dan excellente juristen. Voor al die mensen die elke dag opnieuw met hart en ziel hun werk doen, maar ook zien dat het anders kan en moet. Voor al die tegen-de-stroom-inroeiers die snappen dat de interne en externe klant veel beter bediend kan worden én daar ook naar proberen te handelen. De rest kan beter stoppen met lezen. 

Meer lezen

Jurist: met deze 7 kernonderdelen maximeer je je impact 

14 december 2020

Kennis: dat is de kern van het juridische vak. Over juridische impact, praktische uitwerking én mogelijke alternatieven. Het toepassen van die kennis is voor de praktiserend (bedrijfs)jurist de kern. Als Legal Business Partner ga je nog een stap verder: je zorgt ervoor dat je zo makkelijk en adequaat mogelijk ervaringen uit het verleden kunt hergebruiken. En dat lopende dossiers integraal en direct digitaal te doorzoeken zijn. Zoektijd verminderen is één voordeel, de betere kwaliteit van dienstverlening (intern en extern) maakt dat IT bijdraagt aan compliant handelen, de traceerbaarheid en het efficiënt en ongestoord uitvoeren van de werkzaamheden. Maar het is slechts een onderdeel van het Legal Business Partneren.  

Meer lezen

Legal: zet jezelf op de kaart!  

12 november 2020

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als jij je binnen jouw organisatie echt wilt profileren als de professional die je bent, zul je extra stappen moeten zetten. En lef moeten tonen. Want laten we eerlijk zijn, je werkt in een redelijk conservatief vakgebied. Terwijl er zoveel mooie technische innovatieve snufjes op de markt zijn…die boot wil je niet missen. En je hoeft echt niet bang te zijn dat legaltech jouw werk overneemt. Integendeel: het gaat je juist helpen om dát te doen waar je voor aangenomen bent.  

Meer lezen

COVID-19: MAR en PSI. Loop geen extra risico!

22 oktober 2020

Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van uitgevende instellingen moeten nu, meer dan ooit, pro-actief handelen en informatie in het kader van voorwetenschap op grond van de MAR openbaar maken. Het efficiënt en volledig in kaart brengen van de impact van COVID-19 op kernonderdelen van het bedrijfsmodel, vooruitzichten en financiële informatie, helpt je in control te blijven.   

Meer lezen

MAR en PSI: met deze unieke apps weet je snel of je compliant bent

26 augustus 2020

Als legal professional ben je dagen, zo niet weken, bezig met de beoordeling van de issues waaraan een organisatie (nog) niet voldoet aan de Market Abuse Regulation (MAR). Er is een manier om sneller, vollediger en kosteneffectiever in control te zijn. Ook is de beoordeling van koersgevoeligheid van gebeurtenissen altijd een uitdaging.  Step Up Smart en Transform Data International werkten intensief samen om twee slimme apps te ontwikkelen. Een app (MAR) waarin alle verplichte en geadviseerde zaken overzichtelijk in het dashboard verschijnen en een app voor de beoordeling van gebeurtenissen of issues op koersgevoeligheid (PSI). Een goed ingevoerde legal professional kan in beperkte tijd alle issues betreffende MAR en PSI adresseren en haalt vervolgens uit het dashboard overzichtelijke rapportages over de mate van compliance en koersgevoeligheid.  

Meer lezen

Enkele vragen uit de MAR en PSI app

12 augustus 2020

Legal Tech draagt bij aan tevreden klanten, intern en extern. Applicaties kunnen werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat zaken sneller en foutlozer worden uitgevoerd. Met dat in gedachten, heeft Step Up Smart samen met Transform Data International twee apps ontwikkeld. De MAR-app en de PSI-app. Of iedereen daar mee aan de slag kan? Nee! 

Meer lezen

Koersgevoelige beslissingen op de minuut geregistreerd… moet dat dan? 

23 juli 2020

Om maar meteen antwoord te geven op die vraag: ja, dat moet! En niet alleen op de minuut, maar ook nog eens geregistreerd in UTC-tijd. We hebben het hier over beslissingen die je neemt bij koersgevoelige onderwerpen. En om nog duidelijker te zijn. Je moet niet alleen alle projecten en uren in UTC-tijd bijhouden, maar ook precies vastleggen in welke minuut je project als koersgevoelig is bestempeld. 

Meer lezen

Gratis webinar over apps marktmisbruikregelgeving

18 juni 2020

Zeer complexe en gevoelige zaken als de Market Abuse Regulation en koersgevoeligheid, vragen om een deskundige en zorgvuldige aanpak. Zowel financiële als reputatieschade kunnen voorkomen worden met de apps die Step Up Smart samen met Transform Data International en Neota Logic zijn ontwikkeld. Om een uitgebreide uitleg en sneakpreviews van de app te krijgen, organiseren we een gratis webinar. Te volgen wanneer het jou uitkomt!

Meer lezen

Triage en risk assessment makkelijker en volledig

22 april 2020

Het is niet de vraag of, maar hoe je verregaande digitalisering inzet om preventief beleid te voeren. En om efficiënter, kostenbesparender en risicobeperkender te werk te gaan. Er zijn applicaties die je ondersteunen bij bijvoorbeeld document- en contractgeneratie, triage en risk assessments.

Meer lezen

Praktisch programma voor arbeidsrechtjuristen

9 april 2020

Als Legal Business Partner ben je maximaal betrokken bij jouw bedrijf en is jouw werk ook nog eens interessanter. Je kunt ten volste bijdragen aan de ontzorging van de interne en externe klant, waardoor je zowel kostenbesparender als klantgerichter te werk kunt gaan. Mede door gestandaardiseerde processen en het inzetten van IT zijn grote efficiëntievoordelen te behalen, ook voor arbeidsrechtjuristen. Zeker in deze tijd.  

Meer lezen

Compliance van koersgevoelige informatie vereenvoudigd

27 februari 2020

De marktmisbruikregels zijn complex en vormen in de praktijk een grote uitdaging voor organisaties. Het niet naleven van deze voorschriften kan ernstige reputatie- en financiële gevolgen hebben. Op basis van jarenlange praktijkervaring hebben Step Up Smart en Transform Data International twee applicaties ontwikkeld om een ​​adequaat compliance-triageproces rondom de marktmisbruikregelgeving mogelijk te maken.

Meer lezen

Kwaliteitstoets advocatuur: laat intervisie bijdragen aan strategische doelen 

14 februari 2020

Vanaf maart moet elke advocaat zich acht uur per jaar bezighouden met een vorm van gestructureerde feedback. De Kwaliteitstoets (ingevolge artikel 26 Advocatenwet) gaat dan van kracht. Een van de mogelijkheden om aan deze toets te voldoen betreft intervisie. Bij intervisie breng je dilemma’s of vragen in over het eigen functioneren en kan de praktijkvoering of de praktijkuitoefening onder de loep worden genomen. Niet alleen nuttig voor jou als advocaat, maar ook meteen een mooie kans om het in te zetten als middel om strategische doelen te halen.  

Meer lezen

Advocaten, legal counsels, juristen: spring in op ontwikkelingen!  

27 januari 2020

Je hoort en leest het overal terug: het juridische speelveld is aan het veranderen. Er komen steeds meer spelers die juridische standaard werkzaamheden op een voor de klant voordeligere manier invullen. En dat noopt tot nadenken, koers bepalen en bedenken hoe jij en jouw business meer waarde voor je klant kunnen toevoegen. Of dat nu een interne of externe klant is. Step up and be smart!  

Meer lezen

Kijk, denk en doe vooruit!  

19 december 2019

Hoe kijk jij terug op 2019? Je volgt Step Up Smart al een tijdje en je weet dat je als jurist kunt transformeren naar Legal Business Partner. Om zo niet alleen bij te dragen aan het succes van jouw business, maar ook om jouw eigen werk uitdagender en interessanter te maken. 2020 wordt het jaar van de verandering, als je de ontwikkelingen in jouw vakgebied hebt gevolgd, weet je dat dit het moment is om voor de troepen uit te gaan lopen.   

Meer lezen

Ben jij al wél tech savvy? 

13 december 2019

We gooien er meteen een stelling in: de meeste juristen en advocaten werken nog op de klassieke manier en zijn absoluut niet tech savvy. En het kan natuurlijk zo zijn dat je de term tech savvy niet kent, maar dat je het zelf wel bent. Kun jij meer dan goed omgaan met Word en Excel? Dan heb je in ieder geval al basisvaardigheden, die vakgenoten vaak nog ontberen. Echt waar? Ja, echt waar! Maar het maakt je nog niet tech savvy.  

Meer lezen

Legal Tech is meer dan geautomatiseerd zoeken.

26 september 2019

Je bent voor jouw juridische werk afhankelijk van de informatie waarop je je kunt baseren. En dan is het natuurlijk handig als je referenties en jurisprudentie automatisch kunt opzoeken. Maar LegalTech gaat veel verder dan dat. Die boot wil je niet missen. En nee…je hoeft niet bang te zijn dat computers jouw werk gaan overnemen!  

Meer lezen

Heb jij het in je? 

26 september 2019

Als jurist denk en handel je anders dan een legal business partner. Kort door de bocht gezegd: als jurist word je ingeschakeld als het juridische probleem er al is, terwijl de legal business partner de problemen helpt voorkomen. Het maakt het juridische werk niet alleen interessanter, het is ook voor de organisatie beter.   

Meer lezen

LegalTech: Transform Data International, Neota Logic en Step Up Smart slaan handen ineen

26 augustus 2019

Heb je bij de term LegalTech het idee dat software jouw werk als jurist overbodig maakt? Dat kunstmatige intelligentie juridische werkzaamheden volledig overneemt? Dan wordt het tijd dat beeld bij te stellen. Natuurlijk is het al mogelijk om juridische werkzaamheden uit te laten voeren door software, de ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn razendsnel gegaan. Wordt jouw werk daardoor overbodig? Nee hoor! Wel beter en efficiënter.

Meer lezen

Neem alle stakeholders mee

12 juni 2019

Als legal business partner heb je de verantwoordelijkheid om het hele proces en de integratie van alle juridische aspecten te managen. Waar de jurist problemen oplost op het moment dat ze zich voordoen, ben je als legal business partner in een veel vroeger stadium betrokken en kun je problemen voorkomen. Daarbij is het van groot belang om ook alle stakeholders mee te nemen in het proces en de communicatie. Met een gedegen analyse vergroot je de kans van slagen.  

Meer lezen

Pak fundamentele vraagstukken aan 

12 juni 2019

Meten is weten. Dat lijkt misschien een open deur, maar in de juridische praktijk van alle dag blijkt dat organisaties vaak de impact van bedrijfsprocessen niet goed in kaart heeft gebracht. Daardoor wordt er per definitie op een reactieve manier met juridische issues omgegaan. En als gevolg worden belangrijke onderwerpen gemist. Zaken worden onbewust over het hoofd gezien. Dat kan anders als je eerst gedegen analyseert!  

Meer lezen

De pijnpuntanalyse

23 mei 2019

Het ad hoc oplossen van vraagstukken zal altijd onderdeel blijven uitmaken van de juridische werkzaamheden. Het aanpakken van fundamentele verbeterpunten blijft daardoor onder druk staan. Een goede pijnpuntanalyse helpt om die vicieuze cirkel te doorbreken. Een integrale en volledige inventarisatie van de juridische risico’s op basis van de relevante bedrijfsprocessen, geeft prioritering aan voor actiepunten. Onontbeerlijk, want de lange termijn actiepunten zorgen voor meer efficiëntie, een lager risicoprofiel en een betere dienstverlening.   

Meer lezen

De stappen naar legal business partnering

15 april 2019

Legal business partnering kan maximaal bijdragen aan de ontzorging van de interne en externe klanten. Hoe de operationele, transformerende en strategische inbedding van de jurist en de juridische afdeling in de organisatie, bijdraagt aan het fundamenteel aanpakken van vraagstukken. Daardoor wordt kostenbesparend en klantgerichter te werk gegaan. En dat vergt een andere manier van denken en kijken.  

Meer lezen

Vind de smartphone uit

28 maart 2019

Kun je het je nog voorstellen, een leven zonder smartphone? Voor de meesten van ons is het apparaat niet meer weg te denken uit het leven van alle dag. We maken gebruik van al de mogelijkheden en ervaren het gemak. Alsof het nooit anders is geweest!  

Meer lezen

Jurist: maak van de no-no een go-go afdeling 

20 februari 2019

Juristen en juridische afdelingen kunnen bijdragen aan het succes van hun organisatie. Kansen creëren, bijdragen aan nieuwe producten en diensten en voorkomen van overtredingen en onnodige juridische procedures. Zo maak je van een no-no afdeling een go-go afdeling!   

Meer lezen

jovanijzeren@stepupsmart.eu
info@stepupsmart.eu
T  +31 6 12 96 38 93
Nachtwachtplein 1
7242 CT Lochem
Nederland

Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Privacy-statement

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. Door gebruik te maken van deze website, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Privacy-statement >

akkoord